Geolokalizacyjny system bezpieczeństwa

freestocks-mw6Onwg4frY-unsplash+%281%29.jpg

Celem projektu jest opracowanie zintegrowanego systemu uwierzytelniania poświadczeń, oparty o aplikację mobilną, rozwiązania chmurowe i konwerter do komunikacji z siecią www starych systemów sygnalizacji włamania i napadu.

Proponowana technologia umożliwi znaczące obniżenie kosztów utrzymania systemów ochrony infrastruktury technicznej w sektorach np. ITC, bankowość, telekomunikacja, sektora publicznego poprzez obniżenie kosztów wyjazdów ekip serwisowych i służb ochrony oraz zapewnienie uwierzytelniania opartego na urządzeniach mobilnych oraz automatyzacji procesu propagacji uprawnień do wszystkich systemów bezpieczeństwa. Projekt zapewni przede wszystkim wykorzystanie meta danych geolokalizacyjnych, które dostarczane są przez smartfony, do używanych przez inwestorów różnych systemów kontroli dostępu, sygnalizacji włamania i napadu, telewizji przemysłowej. Dane geolokalizacyjne w połączeniu z weryfikacją poprzez smartfon (PIN, biometria) wyeliminują konieczność korzystania z fizycznych kart lub kluczy systemowych, a umożliwią wykorzystanie zintegrowanego potencjału niezależnych do tej pory elektrozwór z systemów kontroli dostępu, czujek z systemów sygnalizacji włamania i napadu. Pracownicy i służby ochrony, podwykonawcy, w momencie pojawienia się na wybranym obiekcie i posiadając do niego odpowiednie uprawnienia, będą otrzymywać monit o uwierzytelnienie, po czym aplikacja mobilna wyśle informacje do odpowiedniego systemu obiektowego kontroli dostępu i sygnalizacji włamania i napadu o rozbrojenie strefy, otwarcie drzwi itp.

Ultranowoczesny olej przemysłowy

System monitoringu środowiskowego