Technologia rozproszonej inteligencji

rodion-kutsaev-MEJ9cUjd69Q-unsplash.jpg

Celem projektu jest opracowanie technologii, która z jednej strony umożliwi integracje i zbieranie danych z wybranych rozwiązań z zakresu inteligentnego miasta (zaimplementowanych już w tkance miejskiej – aplikacji i czujników) przy użyciu stworzonej szyny integracyjnej, a z drugiej stworzenie algorytmu, który przy użyciu technologii Machine Learningu pozwoli na analizę i przetworzenie zebranych informacji w kontekście zarządzania infrastrukturą ekologiczną miasta.

Dodatkowo w ramach projektu powstanie środowisko testowe w postaci elastycznych, technologicznych modułów miejskich obejmujących wybrane aspekty życia miasta i ich implementację w miejskim ekosystemie. Dzięki temu etapowi możliwe będzie przetworzenie danych miejskich, wyciągnięcie odpowiednich informacji oraz usług i zwiększenie ich dostępności przy użyciu urządzeń mobilnych. Całość projektu umożliwi efektywne wykorzystanie zebranych danych i ich użycie w celu lepszego planowania dostępnych w mieście zasobów oraz zwiększenia usług miejskich mających pozytywny wpływ na środowisko.

System monitoringu środowiskowego

Auto-optymalizacja zasilania