Bezobsługowa linia spożywcza

tina-guina-s8_7AqkzCWY-unsplash.jpg

Celem projektu jest optymalizacja gospodarki surowcami/półproduktami niezbędnymi w procesie produkcji krótkich, specjalistycznych serii żywności dla branży HoReCa w procesach produkcyjnych prowadzonych przez mikro i małe przedsiębiorstwa.

Cel projektu zostanie osiągnięty poprzez przeprowadzenie badań nad możliwością stworzenia małej, modułowej (z możliwością dowolnego skalowania), sterowanej linii produkcyjnej do wyrobów dla branży HoReCa (pierwszy obszar wdrożenia). W ramach projektu przeprowadzone zostaną prace badawcze nad kluczowymi układami wykonawczymi modułów wchodzących w skład małej bezobsługowej linii produkcyjnej do wytwarzania spersonalizowanych wyrobów cukierniczych. Założenia projektu przewidują opracowanie kilku niezależnych modułów składających się na linię produkcyjną. Każdy z modułów będzie odpowiadał za poszczególne etapy w procesie produkcji wyrobów piekarniczych i cukierniczych. Możliwe będzie dowolne konfigurowanie poszczególnych modułów, a w przyszłości rozszerzanie procesu o nowe moduły. Każdy z modułów produkcyjnych będą wykorzystywał innowacyjną technologię pozwalająca na zmniejszenie ilości odpadów produkowanej żywości i dodatkowo poprawiających jakość produktów.

Previous
Previous

Technologia odzyskiwania skrobii

Next
Next

System dystrybucji danych tv